• Yliopistonkatu 31, 3.krs, Turku
  • Kumpulantie 3, 3.krs, Helsinki
  • 040 740 5545

Mestari - herää työvoimapulaan ajoissa!

ti 15. joulukuuta 2020 16.36.00

Kaikkien osapuolien kannalta parhaaseen lopputulokseen päästään, kun työvoimatarpeet ennakoidaan mahdollisimman varhain.

Rakennustöissä henkilöstövuokrausta käytetään tyypillisesti silloin, kun työmaalla painaa aikataulut päälle, ja herätään yhtäkkiä lisätyövoiman tarpeeseen. Omalla miehityksellä yritetään pärjätä mahdollisimman pitkään. Tämä on ymmärrettävää, mutta ei välttämättä johda kovin hyvään tulokseen.

Rekrytoijan näkökulmasta tilanne on se, että kun asiakas soittaa, on todella kova kiire saada oikea henkilö oikeaan paikkaan. Suoraan sanottuna paikan avaaminen tässä vaiheessa on yleensä liian myöhäistä. Kun sitten kiireessä käytetään ensimmäistä vapaata ehdokasta, ei tilanne ole kiitollinen asiakkaan, rekrytoijan tai työntekijänkään näkökulmasta.

Niin asiakkaan kuin rekrytoijankin kannalta parhaaseen lopputulokseen päästään, kun ennakoidaan tarpeet jo varhaisemmassa vaiheessa. Ennakointi mahdollistaa vuokrafirmalle sen, että sopivaa henkilöä voidaan alkaa hakea etukäteen. Jos tarve ei realisoidukaan, ei ostovelvoitteita ole.  
 

Contio esittelee sopivimmat ehdokkaat

Miksi ennakoida rekrytointia, jos voi soittaa 10 yritystä läpi ja ottaa jostain vapaana olevan työntekijän? Sopivan henkilön saatavuus ei ole lainkaan itsestäänselvyys nykyisillä työmarkkinoilla. Kun osaavan henkilön etsimisessä on hieman pelivaraa, paranee onnistuneen rekrytoinnin mahdollisuus huomattavasti.

Jos tarve on lyhytaikainen, on oikean henkilön löytäminen sitäkin tärkeämpää. Varaudumme nopeisiin tilanteisiin jatkuvasti niin sanotusti sourcaamalla eli resursoimalla. Työvoimaresurssiimme kuuluu parhaillaan eri työmailla työskenteleviä osaajia sekä haastattelemiamme hyviä tyyppejä.

Tarpeen yllättäessä käymme vaihtoehdot läpi ja lähetämme asiakkaalle kuvallisen työntekijäesittelyn. Saat tärkeimmät tiedot työntekijästä tiiviissä paketissa tutustuttavaksi.

Työntekijämme saapuvat töihin sovittuun paikkaan asianmukaisessa varustuksessa. Työ suoritetaan asiakkaan työkaluilla ja työnjohdon alaisena. Hoidamme palkanmaksun ja lakisääteiset velvoitteet. Väitämme, että työntekijämme ovat poikkeuksellisen motivoituneita uniikin palautteenantokonseptimme ansiosta. Työn tilaajana annat työn suoriutumisen perusteella arvosanan, ja maksamme työntekijälle bonusta palkan päälle. Asiakkaalle tästä ei synny lisäkuluja.
 

Mitä tehdä epävarmassa tilanteessa?

Ilmoita yhteyshenkilöllesi mahdollisimman aikaisin mahdollisista työvoimatarpeista. Tämä ei sido mihinkään, mutta edesauttaa sopivan henkilön löytymistä.

Aikataulun salliessa vuokrayrityksen ehdottama henkilö voidaan pyytää haastattelunomaiseen tapaamiseen työmaalle. Tätä suosittelemme, jos työkeikasta tiedetään tulevan yli kuukauden mittainen.

Ota yhteyttä